Click On Me (H)

Sebelum Raya Menjelang~~

Salam to all readers…

Hari  ni br ak berkesempatan tuk menaip n menghantar something kat entry ni… hehe…bukan sebab balik umah eppy xingt dunia…tp bese la, comp kat umah tu, yg bleh dihubungkan ngan internet hnya ad 1 je… wireless xde…kalo ad, da lm da ak post byk2… well, kalo da cuti raye + cuti sekolah ni, mmg gamat la umah ak nih… umh kuarge berkumpul... so, fhm2 je la…kena ikut turn ye…hehe… (tp ak xikut turn pon…bkn sb potong que tau..no no no... sbnye ak berjaye mencurik wifi umh dpn pnya..haha…bkn org len..sepupu sepapat ak gak..ngeh2..kalo da curik tu, mmg low la signal yg ad…kalo nk baik pnya kena g umh depan…mslahnye MALAS..hehe)


Apa yg ak nk kongsikan arini ek??? Oh ye, ak br teringat…ak blk kg ari ahd…then tggl la 2 org housemate ak yg xblek ag….ak blk ahd pagi, sorg akan blk ahd mlm (eza) n sorg lagi isn pagi (misha)… nk dijadikan cite, yg last kua umah ni, si misha kunci la sume pintu n tgkp yg ad…die lupa + xtau sb xpernah jd org last blk…ad sorg lg housemate ak ni yg da kerja (ima), disbkn umah die dekat ngan kg die, so pg isn nk g keje tu die drive dr kg la…tp bila die blk umah ak ni, ptg isn, da xde org la kan…shud be misha ni xsepatutnye knci grill kat dpn pntu tu…tp die kunci… si ima ni xde kunci…so, nk xnk kena la pggl owner dtg mlm tu gak…yg owner ni plak igtkn pntu pagar depan umah…die suh panjat je… hampeh tol…dlm kol 12 mlm cmtu la br owner sampai…kesian kat kwn ak nih… yg misha tu pn xley la nk di slhkn gak…sb mmg xaspect la bley nk knci grill tu…hehehe…besenye ak akn dtg, tp ak pn ttggl knci grill kat umh sewa…so, owner je la penyelamatnye…hehe…

Lagi 1 cite, bila ak smp umh, rp2nye abg ak blk…kalo ak tau, ak blk je ngan die, xyah nk blk lmbt ngan cousin ak…hampeh tol…bila die smp ad ke patut die kata igt ak da blk nek bas, padahal ak da bgtau awal2 kat die yg ak blk ngan cousin ak disebabkan die xnk blk mggu ni…tup2 ak smp die da ad da…cett…bila tnya die kate die lupa…ye la, org bz kn…nk wat cmne…ap pn, yg pntg ak da slamat smp umah ak…heheh… then, bonda ku tersayang nih, disebabkan ank2 die yg baik2 belaka nih blk, die pn msk special tuk buka aritu…mmg best la…u are the best mom ever…hehe…ktrg buka ngan ns goreng, kangkung belacan, udang tepung, ikan 3 rasa, tomyam campur, ngan daging msk hailam…nyummy…







Sebelum tu, dlm tghr nk ke petang, ktrg wat kuih raye atau nm len die biskut raye…tuk ari ahad tu, wat 3 jenis…seronok sgt…tahun ni ad la kesempatan nk wat biskut raye…tahun lepas cm wat kek je…biskut2 ni sume beli, cm tat nenas ngan almond london je wat sndr… tp thn ni, biskut tnjk still ad, cm xbyk cam thn lepas la… ap pn, tat nenas wajib wat sndr…hehe… kek2 pn da wat da…mklm la, esoknye nk raye kan…so, da tntula sumenya da ready…tggl nk hidang kat tetamu je…hehe…tp kompom, sume tu mk ak yg wat…hehe…ak tgk2 je, nk wat mmg xreti la…tp xpe, ak msh bley blaja kan…hehe…

Sebelum masuk dlm oven…

Ni da ready nk mask oven…nmpk buku tuh, resepi turun temurun kuarge nih…hehe…

Bila da msk…jd la cookies…

Mesti ad yg tertnya2… nape td ad garis2 yg ni xde lak… 
yg td tu ktrg wat experiment je… hahaha…ktrg mmg camni…
suka main2 wat kuih raye…hehe..

Lepas wat cookies nih, wat swiss ring plak... tp xsempat nk snap gmbo..yg dapat hanya lah....


Hehe…ni la biskut swiss ring ‘coklat’…hehe.. 
actually, sb ralit dok cite adk beradik smp xsedar kuih da tuttt….
ni la hasil dr jagaan sorg hambe Allah yg xingin disebutkan nmnye…
ap yg pasti  bukan ak ye…hehe…berteka teki lah korg ek…hehe..

Ni nmnye kek lapis betawi... sgt sedap...(promote nih..srius!!)
Kek ni wajib ad setiap kali raya...


Ni la lapisannye bila di potong...yum2...

Kalo korg minat ngan kek ni, korg ley la g kat facebook, taip sisters homemade choc... kat ctu ad detail, cmne nk beli n brp rm...okay...xpn tnya je ak trs pn xpe...

Hurm…rsnye setakat ni je la yg bley ak kongsi ngan korg sume…so, dgn keadaan internet yg xbrp nk sehat ni, ak terpaksa mem’blah’kan diri la ek…so, see u in next post…cau cin cau…Wasalam….







0 feedbacks:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages

Facebook Badge

Click On Me (B)

Flickr Photostream

Recent Posts